הצעות למילויים של שף לוקאס סיטרינוביץ':
אמפנדס במילוי טלה, תמרים וראס אל חנות
אמפנדס במילוי עוף, כוסברה ופלפל חריף
אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים ואת השומן ולשים כ־15 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, נעים וחלק (לוקאס אומר שצריך לתת לו לנוח משך הזמן שלוקח לפתוח בקבוק יין ולשתות כוס אחת).
2
פותחים את הבצק במכונת פסטה עד שלב 1 (פחות מחצי ס"מ). חורצים עיגולים ברינג גדול (מומלץ בקוטר 10 ס"מ; משקל 60 גר' האחד).
3
מניחים מילוי שאוהבים במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים.
4
אם רוצים, קולעים באמצעות האגודלים מעין צמה.
5
אופים את הכיסונים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפשרות אחרת היא לטגן את האמפנדס בטיגון עמוק במשך 10 דקות עד שמתקבל צבע שחום יפה.