מתכון

אריסה

האריסה משמשת כממרח, אך יכולה להשתלב גם במנות עוף (נסו למרוח שניצלים באריסה לפני הטיגון), בסלטים ובמנות דגים

5,387 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אריסה - פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
אריסה - פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

הבסיס של האריסה הוא פלפלים מיובשים. אם תייבשו אותם לבד תיהנו גם מהתהליך וגם מהתוצרים, אבל אפשר גם לקנות פלפלים מיובשים מתוקים בשווקים ובחנויות תבלינים. מומלץ לטחון אותם במטחנת בשר, אבל גם מעבד מזון יעשה את העבודה.

לצנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוטמים את עוקץ הפלפלים ומנקים מגרעינים (רצוי לעבוד עם כפפות).

2

משרים את הפלפלים במים רותחים כשעה - מניחים על הפלפלים משקולת (סיר או קערה). מסננים.

3

מניחים את כל החומרים למעט השמן במטחנת בשר או במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה.

4

מניחים את המשחה בקערה, מוסיפים שמן ומערבבים בכפות הידיים (עם כפפות!) עד שהאריסה בעלת מרקם אחיד. מתקנים תיבול.

5

מעבירים לצנצת מעוקרת, יוצקים שמן מעל האריסה, סוגרים ושומרים במקרר.