מתכוני מסעדות

הינגלאי – קארי מצפון תאילנד

צ'ארלס בוראנאסינגאה, השף של התאילנדית בסמטת סיני, מכין את הקארי שעליו הוא גדל עם טעמים מבורמה והודו

660 בשלנים התעניינו במתכון זה
הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן
הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

מוצא ההינגלאי קארי (Gaeng Hunlay) הוא בצפון תאילנדי, על גבולה של בורמה – שם אימו של צ'ארלס בוראנאסינגאה, השף של מסעדת התאילנדית בסמטת סיני, נולדה וגדלה ואת מתכונה הוא משחזר. בנוסף, ייחודו של הקארי נעוץ בעובדה כי טעמיו מהדהדים גם את טעמי המטבח ההודי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל הקארי

לתיבול:

אופן ההכנה

מכינים את מחית הקארי

1

במכתש ועלי כותשים את שני סוגי הצ'ילי המושרים במים עד לקבלת מחית אחידה.

הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

2

מוסיפים שום, שאלוט וג'ינגר וממשיכים לכתוש. לסיום, מוסיפים את מחית השרימפס ואת המלח וכותשים עד שהמחית חלקה.

מכינים את הבשר

3

מכניסים את קוביות בטן וכתף החזיר לקערה. מוסיפים את תבלין המסאלה, הסויה הכהה וחצי מכמות השום, השאלוט והג'ינג'ר. מערבבים ומשרים 30־60 דקות (עדיף יותר).

הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

מתקינים את התבשיל

4

יוצקים לסיר גדול 2 כפות שמן. כאשר השמן חם (לא מדי) מוסיפים את בטן וכתף החזיר. בוחשים עד שהבשר עשוי מבחוץ.

הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

5

מוסיפים את הציר (או המים) ומבשלים על להבה בינונית עד שהכמות מצטמצמת לחצי (כשעה).

הינגלאי קארי של התאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

6

מוסיפים את השום, השאלוט והג'ינגר הנותרים. מבשלים את שהבשר רך, אבל לא מתפרק.

7

מוסיפים תמרהינדי, סוכר דקלים ורוטב דגים עד לאיזון טעמים. מסירים מהאש ומניחים להצטנן לעשר דקות.

8

מניחים את התבשיל בקערה. ניתן לעטר במנגו ירוק, וכדאי להגיש לצד אורז יסמין מאודה.