מתכון

טארט טאטן פלפלים קלויים

עיקרון הטארט טאטן מאפשר לשחק עם אינספור טעמים ומליות - בגרסה זו מככבים פלפלים קלויים ובצק פריך לא שגרתי

1,089 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט טאטן פלפלים קלויים של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף
טארט טאטן פלפלים קלויים של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף

תבנית בקוטר 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לזיגוג

אופן ההכנה

1

מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר 24 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

קולים את הפלפלים

2

שורפים פלפלים על אש גלויה, מעבירים לשקית או לקערה מכוסה ל-10 דקות לפחות. מקלפים את הפלפלים ומנקים מעוקץ ומגרעינים.

מכינים את המלית

3

משמנים תבנית טארט במעט שמן זית, מפזרים סוכר קנים ומלח ומסדרים את הפלפלים בעיגול כשהם מקופלים לחצי. מסדרים תלוליות קטנות של גבינת ריקוטה בין הפלפלים ומפזרים תימין.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, דוקרים אותו במזלג, מניחים אותו על הפלפלים ומהדקים את הדפנות פנימה.

5

אופים את הטארט כ־15 דקות עד שהוא מזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות והופכים על צלחת הגשה בזהירות.

6

מערבבים את מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את הפלפלים.