תבנית בקוטר 20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לזיגוג
אופן ההכנה
1
מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר 24 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
קולים את הפלפלים
2
שורפים פלפלים על אש גלויה, מעבירים לשקית או לקערה מכוסה ל-10 דקות לפחות. מקלפים את הפלפלים ומנקים מעוקץ ומגרעינים.
מכינים את המלית
3
משמנים תבנית טארט במעט שמן זית, מפזרים סוכר קנים ומלח ומסדרים את הפלפלים בעיגול כשהם מקופלים לחצי. מסדרים תלוליות קטנות של גבינת ריקוטה בין הפלפלים ומפזרים תימין.
4
מחממים תנור ל־175 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, דוקרים אותו במזלג, מניחים אותו על הפלפלים ומהדקים את הדפנות פנימה.
5
אופים את הטארט כ־15 דקות עד שהוא מזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות והופכים על צלחת הגשה בזהירות.
6
מערבבים את מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את הפלפלים.