מתכון

מאפה שעועית שחורה ופטריות

מאפה פריך ומפתיע המשובץ בחתיכות קטנות של פטריות ושעועית לצד המון עשבים ושמן זית

5,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
מאפה שעועית שחורה ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מאפה שעועית שחורה ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק השעועית

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

ממיסים שמרים במים בקערת המיקסר (או בקערה רחבה אם לשים ידנית), מוסיפים קמח כוסמין, קמח שעועית, סירופ מייפל, שמן זית ומלח ולשים בעזרת וו לישה (או ידנית) כ־ 8 דקות או עד לקבלת בצק רך ויציב. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח כוסמין. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים 40-30 דקות, עד שהבצק מכפיל כמעט את נפחו.

מכינים את המלית

2

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, באמצע מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוב שוטפים את השעועית ומסננים.

3

מעבירים את השעועית לסיר גבוה, מוסיפים שפע מים לכיסוי ועוד כמה ס"מ מים מעל. מבשלים כ־ 50 דקות או עד שהשעועית רכה מאוד וכמעט מתפרקת. מסננים. מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב נמוך, מוסיפים בצל ומטגנים 7־ 8 דקות מעל להבה בינונית עד להזהבה. מערבבים מדי פעם.

4

מוסיפים פטריות ושום ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל, סירופ מייפל ופטרוזיליה, מערבבים וצולים תוך כדי ערבוב כ-8 דקות, עד שהפטריות משחימות ומגירות נוזלים. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומבשלים 8 דקות נוספות. מסירים את המחבת או הסיר מהכיריים ומצננים.

ממלאים ואופים

5

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, מניחים נייר אפייה על משטח העבודה, מפזרים עליו מעט קמח, מוציאים חלק בצק מהקערה ומרדדים מעל הנייר ליריעה מלבנית בעובי 1/2 ס"מ.

7

מניחים כ-1/5 ממלית הפטריות בצורה אחידה על 1/2 מיריעת הבצק. מקפלים את 1/2 היריעה השני מעל המלית, מפזרים על המאפה הסגור מעט קמח, מכסים בנייר אפייה ומרדדים בעדינות (תוך הפעלה של מעט מאוד כוח) להידוק וסגירה. אוחזים בשולי נייר האפייה שעליו רידדנו את המאפה ומעבירים בעזרתו את המאפה לתבנית. מרדדים וממלאים באותו אופן את 4 חלקי הבצק הנותרים ומעבירים אותם לתבנית. מפזרים על כל המאפים עשבי תיבול, מלח ופלפל ויוצקים שמן זית.

8

מעבירים את התבנית לתנור החם ואופים 20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים והופכים פריכים.