מתכון

מלבי סומאק

לרוב משדכים למלבי פירות חמצמצים שמאזנים את סירופ הסוכר. במתכון זה חמיצות הסומאק מאזנת את המתיקות

3,158 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מלבי סומאק של של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
מלבי סומאק של של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

ההכנה של המנה עצמה קצרה מאוד, קחו בחשבון שלאחר מכן צריך לפנות שלוש שעות על מנת שהמנה תתייצב במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

אופן ההכנה

1

מחממים את כל מרכיבי המלבי למעט מי הוורדים בסיר על אש בינונית, מערבבים היטב עם מטרפה כדי להמיס את הקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהתערובת רותחת ומסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים, טורפים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מעבירים למקרר לשלוש שעות.

מכינים את הסירופ

2

מרתיחים סוכר, מים וסומאק בקלחת, מבשלים את הסירופ על אש גבוהה כ־2 דקות ומסירים מהאש. משאירים את הסומאק בתוך הסירופ ומצננים. מסננים את הסומאק מהסירופ בבד חיתול ומגישים עם המלבי.