סל וחומר

מלבי ותאנים עם קרמבל צנוברים

הסוד של רינת צדוק למלבי קרמי ומרענן במיוחד, המוגש יחד עם קרמבל צנוברים

4,450 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קרם מלבי ותאנים עם קרמבל צנוברים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
קרם מלבי ותאנים עם קרמבל צנוברים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

המלבי הזה הוא בעל מרקם קרמי יותר מהרגיל ובעל טעם מרענן – בזכות הלואיזה. פזרו עליו את התאנים, הקרמבל והזיגוג ותנו לסועדים כפיות לחפור פנימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחלב שקדים

לקרם מלבי

לקרמבל צנוברים

אופן ההכנה

1

מכינים את חלב השקדים: משרים את השקדים במים ל־6־8 שעות. מסננים. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה 2־3 דקות עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. מסננים בבד חיתול.

2

מכינים את קרם המלבי: מערבבים קורנפלור ב־3 כפות מים. מרתיחים בסיר חלב שקדים, לואיזה, זסט לימון, סוכר ומלח ים. מוציאים את ענף הלואיזה. מוסיפים את הקורנפלור המומס תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים 3־2 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מערבבים ויוצקים לתבנית בגודל 20X20 ס"מ. מעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות או עד שהמלבי מתייצב (עדיף להכין יום לפני).

3

מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל־175 מעלות. מעבדים בפולסים את כל מרכיבי הקרמבל למעט הצנוברים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הצנוברים ומעבדים בעוד 2־3 פולסים. משטחים את תערובת הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או מקפיאים. אופים כ־10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת זהובה.

4

מרכיבים את המנה: מניחים כף קרם מלבי בכל צלחת, מפזרים קרמבל, מסדרים תאנים ומזלפים מעט דבש ענבים ושמן זית על כל מנה.