מתכון

מסבחה שעועית בובס ודלעת

מסבחה שעועית בובס שמגעה למרקם רך אך לא מתפרק, לצד דלעת. מנה צבעונית שמגישים לצד לחם כפרי

1,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מסבחה שעועית בובס ודלעת של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מסבחה שעועית בובס ודלעת של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית, מעבירים לסיר עם מים, סודה לשתייה, שום ומרווה ומבשלים כ־40 דקות עד שהשעועית רכה מאוד אבל לא מתפרקת.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל, שמן זית, דבש ענבים ותימין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ־30־20 דקות עד שהדלעת מזהיבה.

3

מערבבים בעדינות בקערה שעועית ודלעת, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת לימון ופלפלים ומתבלים במלח ובשמן זית בנדיבות. מגישים עם ברוסקטה או לחם כפרי קלוי.