החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים את השעועית, מעבירים לסיר עם מים, סודה לשתייה, שום ומרווה ומבשלים כ־40 דקות עד שהשעועית רכה מאוד אבל לא מתפרקת.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל, שמן זית, דבש ענבים ותימין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ־30־20 דקות עד שהדלעת מזהיבה.
3
מערבבים בעדינות בקערה שעועית ודלעת, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת לימון ופלפלים ומתבלים במלח ובשמן זית בנדיבות. מגישים עם ברוסקטה או לחם כפרי קלוי.