משמעות המילה מסח'ן היא מחומם. ככל הנראה המנה הוכנה בעבר מלחם שהוספג בשמן זית ובצל וחומם מחדש בטאבון. עם השנים נכנסו סממנים של רווחה כלכלית למנה כמו תוספות עוף או בקר, שקדים וצנוברים שמיתגו אותה מחדש. כדאי להגיש את המנה לצד סלט עשבי תיבול רענן – קוצצים כוסברה, נענע ופטרוזיליה ומערבבים, מפזרים שקדים ומתבלים במיץ לימון ומלח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקונפי עוף ובצל
אופן ההכנה
1
צורבים כרעי עוף בסיר טפלון חם, מוציאים את הכרעיים ומטגנים בצלים כ־3 דקות בשומן העוף שנותר בסיר עד שהוא שקוף. מחזירים את הכרעיים לסיר, "קוברים" אותן בבצל, מוסיפים את התבלינים השלמים, מתבלים במלח ופלפל וממלאים את הסיר בשמן זית עד לכיסוי מלא של הכרעיים.
2
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי עד שהבצל מתקרמל והעוף נופל מהעצם. מוציאים את העוף מהסיר ומפרקים מעצמות לנתחים גדולים. מוסיפים לעוף המפורק את הבצל המקורמל ומתבלים במלח, פלפל וסומאק.
3
מניחים את תערובת העוף והבצלים על הלאפה ומפזרים את השקדים.