משקאות

משקה לדר לבנטיני

משקה לדר מתקתק, שאפשר בקלות להפוך אותו גם לקינוח מלבי מקורי

דצמבר 2018
משקה לדר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
משקה לדר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

המשקה של הלבנט מככב בעיקר בשולחן הארוחה המפסקת בחודש הרמדאן. חשוב להקפיד על שימוש בלדר איכותי וכמה שיותר טרי לקבלת תוצאות טובות. אפשר להשתמש במשקה הזה גם כבסיס למלבי לדר: מבשלים את המשקה עם קורנפלור ומעט סוכר עד שהוא מסמיך, מוזגים לכוסות, מקררים ומקשטים בפיסטוקים, צנוברים וקינמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קורעים את הלדר לפיסות קטנות, ומניחים בקערה. שופכים על הלדר מים חמים ומכסים. משרים במשך כשעה.

2

טוחנים את התערובת בבלנדר. אם המשקה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים ומדללים לדרגה ולמתיקות הרצויה. מגישים קר עם קרח.