המשקה של הלבנט מככב בעיקר בשולחן הארוחה המפסקת בחודש הרמדאן. חשוב להקפיד על שימוש בלדר איכותי וכמה שיותר טרי לקבלת תוצאות טובות. אפשר להשתמש במשקה הזה גם כבסיס למלבי לדר: מבשלים את המשקה עם קורנפלור ומעט סוכר עד שהוא מסמיך, מוזגים לכוסות, מקררים ומקשטים בפיסטוקים, צנוברים וקינמון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קורעים את הלדר לפיסות קטנות, ומניחים בקערה. שופכים על הלדר מים חמים ומכסים. משרים במשך כשעה.
2
טוחנים את התערובת בבלנדר. אם המשקה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים ומדללים לדרגה ולמתיקות הרצויה. מגישים קר עם קרח.