"סבתי נהגה לשלוח אותנו כילדים לקטוף את התוצרת שהגינה הקטנה והמופלאה שלה הניבה.
בקיץ היו פלפלים, עגבניות ושדה מלא בתירס מתוק. מהפלפלים הירוקים שצמחו בגינה היא נהגה להכין סחוג ירוק טרי וריחני. אני הייתי יושבת על ברכיה והיא הייתה טוחנת את הפלפלים הקטנים בעזרת אבן ומוסיפה תבלינים יבשים ועשבים טריים. הטעם והריח של הסחוג הזה מלווים אותי עד היום".
צנצנת בנפח 500 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את כל המרכיבים למעט השמן במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבלת משחה חלקה.
2
יוצקים את השמן ומערבבים עד שהוא נטמע במשחה. מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.