מתכון

סלט ארטישוק ירושלמי ושומר

סלט שמחבר בין ארטישוק ירושלמי צלוי לשומר טרי. עשבי התיבול, קראנצ'יות האגוזים וחמיצות הלימון נותנים את הטאץ'

7,213 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט ארטישוק ירושלמי ושומר של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף
סלט ארטישוק ירושלמי ושומר של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לארטישוקים צלויים

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים ארטישוקים צלויים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוקים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מושחים את הארטישוקים בשמן זית ומפזרים מלח ים ועשבי תיבול. אפשר גם לחצות כל ארטישוק לאורכו, למעין סירות. אופים את הארטישוקים כ־30 דקות עד שהם רכים (בודקים בעזרת סכין או שיפוד).

מכינים את שאר הירקות

2

משרים כל ירק טרי פרוס בקערה עם מים, מסננים ומייבשים על מגבת נייר.

מכינים את הרוטב:

3

מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד.

4

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול.