מתכון

סלט חצאי חסה צעירה

אם בוחרים לבבות חסה טריים, הם לא צריכים הרבה בשביל לפרוח בצלחת, רק אגוזים ורוטב טוב ליד

6,772 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט חצאי חסה צעירה של רינת צדוק צילום: חיים יוסף
סלט חצאי חסה צעירה של רינת צדוק צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת בשמן זית, סירופ מייפל, מלח, פלפל ותימין. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15־25 דקות עד שהדלעת מזהיבה.

2

מכינים את הרוטב: טורפים עם מטרפה בצלי שאלוט וחומץ בן יין. מוסיפים לתערובת שמן זית ודבש ענבים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה. מתקנים תיבול.

3

מרכיבים את הסלט: חוצים את החסות לאורכן ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים על החסות את קוביות הדלעת ומזלפים את הרוטב. מקשטים באגוזי לוז ועלי טרגון ומפזרים פפריקה מתוקה.