מתכון

סלט פקעות ואספרגוס

סלט עשיר בפקעות ובירוקים - טריים, צלויים או מבושלים - שיכול לשמש כתוספת או אפילו כארוחה בפני עצמה

4,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט פקעות ואספרגוס של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
סלט פקעות ואספרגוס של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. חוצים כל ארטישוק לאורכו, מושחים בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־30 דקות עד שהארטישוקים זהובים ורכים.

2

צורבים גבעולי בצל ירוק במחבת עם שמן זית.

3

מרתיחים מים בסיר ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ־20 דקות עד שהם רכים. מעבירים למי קרח. חולטים את האספרגוס במים הרותחים כדקה ומעבירים למי קרח.

4

מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל פרחי ארטישוק וקליפת לימון.