לא עוד פוקצ'ה לבנה עם טופינג אנטיפסטי – הפוקצ'ה הזו עשויה מ־100 אחוז קמח כוסמין מלא, מעט שמרים ותרד. שילוב תאנים בבצק מעניק לפוקצ'ה מראה יפהפה ומוסיף טעם מתקתק ומקורמל. אם רוצים, אפשר לוותר על הגבינה בסוף ולשמור את המתכון טבעוני.
תבניות בגודל 20X30 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטופינג
אופן ההכנה
1
מנפים את הקמח.
2
מניחים שמרים בקערת לישה, יוצקים מים ומערבבים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח. לשים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ־2 דקות ועוד דקה במהירות גבוהה.
3
מוסיפים למיקסר את התרד ולשים כ־30 שניות.
4
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ־30 דקות.
5
מקפלים את הבצק משני הצדדים כמו מעטפה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת עוד כ־30 דקות.
6
מחממים תנור ל־220 מעלות. משמנים את תבניות האפייה. משטחים בצק בעזרת האצבעות בכל תבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה.
7
לוחצים מעט את האצבעות בבצק ומסדרים את התאנים זו לצד זו.
8
מזלפים שמן זית, מפזרים תימין, מלח ים ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור 10־12 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות.
9
מזלפים על הפוקצ'ות החמות מעט חומץ בלסמי ומפוררים מעט גבינה. לגרסה טבעונית: מוותרים על תוספת הגבינה.