מתכון

פלפלים מיובשים משומרים בשמן

הפלפלים החריפים בשיאם בקיץ. אם תייבשו אותם עכשיו תוכלו לשמור אותם במשך כמה חודשים וליהנות מהם כל השנה

4,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אריסה - פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
אריסה - פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

שלבו את הפלפלים המשומרים בסלטים ובתבשילים, ודאגו שהשמן יכסה אותם כל הזמן כדי שלא יתקלקלו. כדאי מאוד לנצל גם את השמן שסופג את טעמי הפלפלים ולתבל איתו סלטים ותבשילים.

צנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים על אש גלויה (על הכיריים או במנגל) או בתנור בטמפרטורה מקסימלית. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים כ־10 דקות.

2

מקלפים את הפלפלים, פותחים אותם בעדינות, מנקים מגרעינים ומנוזלים ומניחים אותם פתוחים על רשת הממוקמת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלח ים אטלנטי.

3

מניחים את התבנית בשמש לייבוש כ־3 ימים. בשעות הערב מכניסים את התבנית או מכסים בבד גזה. כל כמה שעות,כשהפלפלים נראים מצומקים, הופכים אותם.

4

בתום הייבוש מעבירים לצנצנת מעוקרת עם שמן זית או שמן ניטרלי (שמן זרעי ענבים). שומרים במקום מוצל וקריר.