מתכון

קובה סינייה

זוהי ללא ספק הקובה הקלה ביותר להכנה, ואם תרצו - פאי הרועים של המזרח התיכון

27,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קובה סינייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
קובה סינייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

אם ישנה מנה המזוהה ביותר עם בורגול היא הקובה. הקובה סינייה היא הקובה הקלה ביותר להכנה כי אינה דורשת מיומנות ידיים. מדובר בגרסה אפויה ולכן היא נחשבת ליותר בריאה. מומלץ להגיש אותה לצד סלט ירקות קצוץ דק וטחינה חמוצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים בשר ותבלינים ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב. הבשר לא צריך להיות מוכן עד הסוף כי הוא נאפה בהמשך. מסננים, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.

מכינים את הבצק

2

מכינים את הבצק: מניחים את הבורגול בקערת מעבד מזון, שופכים עליו את המים, מוסיפים בצל ומשרים כ־15 דקות. מפעילים את מעבד המזון וטוחנים את התערובת כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. מעבירים את הבצק לקערה ומשהים כ־10 דקות.

3

משמנים תבנית סינייה או תבנית בעלת שוליים נמוכים בשמן זית ומחלקים את הבצק לשניים. משטחים מחצית מהבצק בתבנית ליצירת בסיס ושוליים בגובה של כ־2 ס"מ. מניחים מעל את תערובת הבשר ומיישרים אותה (חשוב שגובה שכבת הבשר לא יעבור את גובה השוליים שיצרנו עם הבצק).

4

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרטיבים נייר אפייה במעט מים, מניחים עליו את יתרת הבצק ומשטחים בידיים לפיתה קטנה. מרטיבים את פני הפיתה בעוד מים ומניחים מעל נייר אפייה נוסף. מרדדים בעזרת מערוך ליצירת שכבה בעובי של כ־1/2 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את עיגול הבצק על הסינייה. נפטרים מהשוליים העודפים בעזרת סכין. מרטיבים את הסכין במעט מים ויוצרים חריצים בשכבה העליונה לקבלת מעוינים. מברישים את השכבה העליונה בהרבה שמן זית ונועצים במעוינים שקדים. אופים כחצי שעה עד שהקובה משחימה.