מתכון

קובנה במילוי ארטישוק ירושלמי

מושלם לשבת בבוקר: שבלולי קובנה מקמח כוסמין במילוי ארטישוקים ירושלמיים צלויים

2,588 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קובנה ארטישוק ירושלמי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
קובנה ארטישוק ירושלמי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

סבתא שלי הייתה מכינה קובנה בכל יום שישי – לשבת בבוקר. כשהקובנה הייתה מוכנה היה לה קראסט שומני וזהוב, והיא הייתה רכה כמו ענן. בשנים האחרונות התחלתי לשחק בבצק הקובנה ולהתאים לו טעמים ומרקמים שונים. אם משתמשים בסיר קטן יותר אפשר לאפות את השבלולים הנותרים בתבנית אינגליש קייק או בתבנית רגילה כלחמניות אישיות.

סיר בקוטר 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

צולים את הארטישוקים הירושלמיים

1

מחממים תנור ל־190 מעלות. חותכים את הארטישוקים לחתיכות גסות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומעט מלח, עוטפים בנייר אפייה ואופים כ־30 דקות עד שהארטישוקים רכים.

מכינים את הבצק

2

מכינים את הבצק: יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה, מפוררים את השמרים ומערבבים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה כ־2 דקות ועוד 2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מגלגלים לכדור, מניחים בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 30־45 דקות עד להכפלת הנפח.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מחלקים את הבצק ל־5 חלקים שווים. משמנים מעט את משטח העבודה ופותחים כל חלק לעלה דק בעזרת כפות הידיים. מורחים על העלים חמאה מזוקקת, מקפלים את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל מקפלים מעל צד ימין, מניחים מעל 3־4 עיגולי ארטישוק צלויים ומגלגלים בצורה מהודקת מלמטה למעלה למעין גליל. חוצים כל גליל.

4

משמנים את הסיר, מסדרים בתחתית עיגולי ארטישוק, מפזרים תימין, מניחים בצורה מעגלית את שבלולי הקובנה, מכסים ומתפיחים כ־40 דקות. אופים את הקובנה 40־45 דקות (או לילה שלם בטמפרטורה נמוכה יותר - 100 מעלות). מגישים את הקובנה עם סחוג, ממרח פלפלים, סלט עגבניות או יוגורט.