מתכון

ריבת עגבניות שרי חריפה

עגבניות של קיץ הן מתוקות במיוחד, ומתבקש להכין מהן ריבה. כאן עם תיבול פיקנטי שמשתלב בכריכים ובתבשילים

18,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ריבת עגבניות שרי חריפה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ריבת עגבניות שרי חריפה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: צנצנות ריבת העגבניות יישמרו במקרר (לא מחוץ לו משום שהן עם כמות קטנה של סוכר) עד חודשיים. אחרי הפתיחה, הריבה תישמר עד חודש. רצוי להוסיף שכבה דקה של שמן זית מעל הריבה אחרי כל שימוש כדי שיגן על הריבה ויאריך את חייה.

הצעות הגשה: בכריך עם גבינות, כבסיס למרינדה של עוף, בברוסקטה עם גבינת בוראטה מעל, לצד מגש גבינות או נתחי רוסטביף קר.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים את הכבושים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים עגבניות שרי ומקפיצים על אש גבוהה 3 דקות. מוסיפים צ'ילי, סוכר, תימין, פלפל שחור ומלח ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת מעוקרת (הנחיות לעיקור לעיל).