מתכון

ריבת פלפלים חריפה מתוקה

הריבה הזאת דומה יותר לצ'אטני - היא די סמיכה והיא מוסיפה טעם מרוכז חריף ומתוק, וגם המון צבע, לכל מנה

17,087 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ריבת פלפלים חריפה מתוקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ריבת פלפלים חריפה מתוקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

אפשר להשתמש בריבה זאת כממרח (נסו אותה על פטה כבד!) או להוסיף אותה לבישול של עוף. היא תלך נהדר גם עם גבינות חריפות ותאזן את טעמן.

צנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר על אש קטנה ומזהיבים קלות שיני שום. מוסיפים פלפלים, סוכר קנים, סירופ מייפל, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. יוצקים את המים לסיר ומערבבים.

2

מרתיחים את הריבה, מקטינים לאש בינונית־קטנה ומבשלים כ־40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

3

בודקים אם הריבה מוכנה - מוציאים מעט ריבה לצלוחית, מקררים וטועמים. מעבירים לצנצנת מעוקרת.