מתכון

תאנים שיכורות

תאנים ספוגות בקוניאק שממלאות את הפה בעונג מתוק. שדכו אותן לגלידה טובה, גבינת עיזים או פשוט כקומפוט אלכוהולי קר

887 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
תאנים שיכורות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
תאנים שיכורות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

צנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים את התאנים בצנצנת מעוקרת כשהצד הפנימי שלהן פונה כלפי חוץ.

2

מרתיחים את שאר המרכיבים בסיר, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים כ־10 דקות. יוצקים את הנוזל על התאנים בצנצנת, סוגרים ומעבירים למקרר. התאנים השיכורות מחזיקות במקרר עד שבוע.