מתכון

אוסובוקו טלה בבירה ורכז רימונים

לאוסובוקו המסורתי, שמבשלים ביין או בבירה, הוספתי רכז רימונים. הטעם החמצמץ-מתקתק שלו מחמיא מאוד לבשר

8,242 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
אוסובוקו טלה בבירה ורכז רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אוסובוקו טלה בבירה ורכז רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לאוסובוקו המסורתי, שמבשלים ביין או בבירה, הוספתי רכז רימונים. הטעם החמצמץ-מתקתק שלו מחמיא מאוד לבשר. שימו לב שזמן העבודה נטו קצר מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מוציאים את נתחי האוסובוקו מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומפלפלים אותם.

2

מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומטגנים בכל פעם 4 נתחים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לקערה.

3

מטגנים בצל, גזר וסלרי באותו סיר כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.

4

מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. יוצקים בירה, מים ורכז רימונים ומוסיפים תימין, סוכר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך. הופכים את הנתחים מדי פעם.

5

מפזרים פטרוזיליה ומגישים או שומרים במקרר ובסמוך להגשה מחממים על להבה נמוכה.