היום כבר לא צריך לנסוע עד יפו או שוק לוינסקי כדי לקנות אטריות כאלה; יש במחלקת הקפואים בכל סופר. את ההשראה למנה קיבלתי מהשף שגב משה, שהכין סלט דומה בארוחה חגיגית, שבה בישל עם עוד כמה שפים ידועים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאטריות:
לסלט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את האטריות:
2
מפרידים את האטריות בעדינות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל האטריות מבריקות. מפזרים בתבנית בשכבה דקה.
3
אופים 20-15 דקות עד שהאטריות זהובות (מומלץ לערבב אותן עם מלקחיים בזמן האפייה כדי שייאפו באופן שווה).
4
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.
סמוך להגשה מכינים את הסלט:
5
מערבבים בקערה גדולה את האטריות האפויות עם העשבים. מתבלים ומגישים.
- מחליפים כוס אחת של עשבי תיבול בנבטים.
- מוסיפים כוס גרגרי רימון.