מתכון

עוגת סילאן טבעונית

גם אני משתדלת להפחית במוצרים מהחי, ולכן החלפתי את עוגת הדבש החגיגית בעוגת סילאן טבעונית, מבושמת וטעימה במיוחד

17,857 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת סילאן טבעונית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת סילאן טבעונית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מרגע ערבוב החומרים היבשים עם הרטובים תהליך התסיסה מתחיל, ולכן יש ליצוק את הבלילה לתבנית ולשלוח מייד לאפייה בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר בקערה גדולה.

3

מערבבים בקערה אחרת רסק תפוחים, שמן קנולה וסילאן.

4

יוצקים את תערובת הסילאן לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5

אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.